We grow together conference

Wat een geweldige dag. Vandaag mocht ik deelnemen aan ‘the dialog for inclusion’ van OneWorld Citizens. 9 groepen mensen uit verschillende Europese landen, o.a. Bosnië, Oekraïne, Zweden en Frankrijk, kwamen vandaag bij het Koning Willem I College samen om een dialoog te houden over hoe we ervoor kunnen zorgen dat migranten beter worden betrokken in de maatschappij en hoe we migratie kunnen voorkomen. Ook al is dit een onderwerp waar ik me niet heel veel mee bezig hou, was vandaag alsnog een erg waardevolle dag.

Na een super korte schooldag van twee uurtjes pakte ik de fiets naar het Koning Willem I College. Eigenlijk wist ik helemaal niet wat ik van de dag moest verwachten maar ik deed wat ik wel is vaker doe, alles gewoon op me af laten komen. Toen ik aankwam zag ik gelijk een aantal mensen die ik kende door projecten of andere activiteiten, maar lang niet had gezien. Het was zo leuk om deze personen weer te zien. Ook omdat ik vooral het afgelopen jaar zoveel heb gedaan en zoveel ben veranderd. Dit realiseerde ik me pas echt toen ik met deze personen aan het praten was.

Na de introductie was het lunch pauze. Tijd om met nieuwe mensen te praten. Het was zo gaaf om te zien hoe iedereen vandaag zo het zelfde maar ook zo anders is. Iedereen is zo uniek en zo inspirerend.

Na de lunch gingen de dialogen van start. Ik zat in een groepje met mensen die ik niet kende en die geen Nederlands spreken. Op het begin was het een beetje spannend om Engels te spreken maar naar een paar uurtjes zit je er zo in dat ik er helemaal niet meer bij nadacht. Aan het eind van de dag was het ook zo raar om weer Nederlands te praten.

Tijdens de dialoog heb ik in een korte tijd de mensen in mijn groepje goed leren kennen. Iedereen zat vol energie en vertelde met passie. We kwamen met goede ideeën en acties voor het onderwerp dat wij hadden.

De energie dat zo’n dag als vandaag mij geeft is niet te beschrijven. Het is zo overweldigend en ik wordt er bijna emotioneel van. De energie die ik krijg geeft mij voldoening en inspiratie om verder te gaan. Het geeft mij zoveel ideeën en zoveel kennis die ik weer kan meenemen.

Vandaag heb ik nog meer geleerd dan in een maand school. Wat ben ik blij dat ik de kansen krijg om dit soort dingen mee te maken.

XOXO Kiki

Author:

Geef een reactie