Het begin

Nou, daar is ie dan hoor. Mijn aller eerste blogpost ooit. Om eerlijk te zijn weet ik nog niet precies wat ik doe en waar ik naartoe wil maar dat maakt niet uit. Dit is het begin. Vanaf hier wordt het alleen maar beter.

Misschien is het wel leuk om te weten wat de aanleiding was tot het beginnen van dit blog. Laten we ongeveer een jaar terug gaan, naar de periode waar er een hele wereld voor mij open ging. Bij mij op school liep er een project dat werd gegeven vanuit de organisatie Oneworld Citizens. Oneworld Citizens is een organisatie die jongeren samen brengt om na te denken over de 17 global goals van de verenigde naties. Aan het eind van het project was er de vraag wie er verder in contact gebracht wilde worden met Oneworld Citizens. Ik wist totaal niet wat mij te wachten stond maar ik zag een kans om iets te doen met betekenis in mijn vrije tijd en kwam zo in contact met de organisatie.

Ik besloot om mee te doen aan het fast fashion project dat op dat moment begon. Voordat ik in dit project stapte had ik nog geen idee wat fast fashion inhield en al helemaal niet over wat voor probleem het is. Na wat onderzoek gedaan te hebben ontdekte ik dat het een onderwerp was wat mij erg interesseerde. Dit doordat het een complex wereld probleem is dat niet alleen heel oneerlijk is maar ook ontzettend vervuilend. Onder andere door de workshops en de mensen die ik ontmoette leerde ik ontzettend veel over mezelf en over wat er allemaal mogelijk is. Er was een wereld voor mij geopend.

Na dit project had ik de smaak goed te pakken. Het idee van mijn vrije tijd nuttig besteden gaf mij zo’n goed gevoel. Ik wilde meer! Voortaan kan ik heel goed kansen herkennen en weet ik goed met mensen te connecten. Zo ben ik in het afgelopen jaar voorzitter van de leerlingenraad van mijn school geworden, zit ik in de medezeggenschapsraad van mijn school, is mijn nota over duurzame kleding in de stad aangenomen die ik in het bossche jeugdparlement had ingediend, geef ik bijles aan een jongen met een visuele beperking, ben ik leerlingmentor geworden, ben ik verkozen tot lid van de VoCo van het LAKS en heb ik ondertussen ook nog een bijbaantje bij de Appie.

Door al deze dingen die ik in mijn vrije tijd doe, heb ik erg veel kennis opgedaan en leer ik iedere dag steeds weer nieuwe dingen. Deze kennis wil ik graag delen maar ik wist lang niet hoe. Ineens kwam het idee van een blog in me naar boven. Ook al had ik weinig blogs gelezen laat staan geschreven, leek het mij een perfecte manier om mijn kennis en idee├źn te delen. And here it is! Ik ben super enthousiast om flink wat artikelen te gaan schrijven en ben benieuwd waar dit blog mij naartoe zal brengen. Ik wens je heel veel leesplezier.

XOXO kiki

Author: